Teamuitjes-tip: VR-gamen bij Zero Latency Rotterdam! – TechGirl (2024)

Waarschijnlijk heb je veel uitjes zoals paintballen, lasergamen, bioscoop of naar een museum gaan al gedaan. Met de steeds meer opkomende populariteit van gamen en in het specifiek VR-gamen is het misschien ook wel eens leuk om met vrienden, familie of een teamuitje te gaan VR-gamen! TechGirl Ilse testte het uit bij Zero Latency Rotterdam en vertelt in dit artikel (spoiler!) hoe leuk het is.

Vette VR games zonder het gedoe van kabels of te weinig ruimte!

Zero Latency VR heeft 52 locaties verspreid over 24 landen. De enige locatie in Nederland is in Rotterdam. In deze enorme VR omgeving kan je met 2-8 spelers hele vette VR games spelen. Dankzij goede VR-gear en een enorme speelruimte heb je geen last van kabels of te weinig ruimte. Tijdens het gamen kan je vrijuit rondlopen en in het spel wordt aangegeven waar je heen moet lopen. Zodra je te dicht bij een andere speler of een muur komt, wordt dit in het spel aangegeven. Eigenlijk komt dit niet vaak voor, omdat iedereen zijn eigen plek makkelijk kan uitkiezen en er meer dan genoeg ruimte is!

Een échte VR gaming experience!

TechGirl Ilse heeft een Oculus Quest in huis en was dus al redelijk gewend om mooie VR-games te spelen. Echter is deze manier van VR-gaming bij Zero Latency wel écht next level! Omdat je geen controllers in je hand hebt, maar een wapen en je vrij rond kan lopen merk je totaal niet meer dat je eigenlijk in een hal staat. Je voelt je echt midden in het spel staan. Zo moet je bepaalde routes lopen over houten balken en voelt het dan ook echt zo. Dankzij de koptelefoon waarmee je met de andere spelers kan communiceren, valt de buitenwereld nóg meer weg.

Far Cry VR en andere vette games, ook geschikt voor een gezinsuitje!

Zero Latency VR Rotterdam heeft de beschikking over 8 verschillende VR-games. Zo blijft het na meerdere keren terugkomen nog steeds leuk om te komen gamen én er is dus meer dan genoeg keuze! Er zijn 3 games in de categorie “action-adventures”: Outbreak Origins, Singularity en FarCry VR. Daarnaast is er een categorie “Gamers Get Ready!” met 3 games: Undead Arena, Sol Raiders en Zombie Survival. Als laatste is er nog een categorie “Voor de hele familie” met 2 games: Mission Maybee en Engineerium. Deze laatste categorie is vooral leuk om samen met het gezin te spelen. Zo is Mission Maybee geschikt voor de leeftijd 10+ en Engineerium voor de leeftijd 13+.

Goed om te weten is dat spelers minimaal 10 jaar of ouder moeten zijn en minimaal 130 cm lang. Daarnaast is de rugzak met 6 kg behoorlijk zwaar voor kinderen. Het is dus handig om te bedenken of dit voor jou en je gezin geschikt is.

Mijn VR ervaring bij Zero Latency

TechGirl Ilse testte het spel FarCry VR uit. Tot zover ik weet is FarCry VR alleen te spelen bij Zero Latency en ik kan je vertellen dat het het echt waard is om het uit te proberen! Ik kende FarCry al van mijn playstation spellen en wist dus al een beetje wat ik kon verwachten. Mijn verwachtingen werden echter overtroffen. De graphics zijn heel vet en zeer mooi. Zelfs mijn teamgenoot die eigenlijk totaal niet van gamen houdt vond dit echt heel mooi en het leuk om nog eens te doen.

De FarCry VR-ervaring duurt in totaal 60 minuten, waarbij eerst uitleg gegeven wordt over al het materiaal: de rugzak met gaming laptop, de VR-bril, de koptelefoon en het wapen. Daarnaast krijg je nog een leuke intro video te zien over het spel dat je gaat spelen. Uiteindelijk loop je de VR zaal in en zet je de VR-bril en koptelefoon op en ga je het spel in. Het duur van het spel verschilt per spel. Zo is dit bij FarCry VR 30 minuten. Omdat je middenin het spel zit, lijkt het alsof je al heel lang in het spel zit. Het spel is echt zo leuk dat ik nog veel langer door had willen gaan! Het is dan ook mogelijk om tegen een gereduceerd tarief meerdere spellen achter elkaar te spelen.

Teamuitjes-tip: VR-gamen bij Zero Latency Rotterdam! – TechGirl (1)

Topscores en beeldmateriaal

Tijdens het VR-gamen krijg je meerdere keren tussenstanden te zien van je score en die van je teamgenoten. Hierdoor is het leuk om een beetje competitie met je medespelers en teams te hebben. Achteraf krijg je een overzicht te zien van alle scores en bepaalde behaalde doelen. Deze krijg je ook nog eens achteraf gemaild zodat je het rustig nog thuis kan bekijken op delen op social media. Daarnaast maakt Zero Latency VR beeldmateriaal tijdens dat je het gamen bent. Zo worden er leuke foto’s en video’s gemaakt die achteraf gratis met je gedeeld worden. Altijd leuk om terug te zien hoe jij aan het gamen was! Je hebt niet eens in de gaten dat er foto’s en video’s gemaakt zijn, omdat je écht midden in het spel zit!

Conclusie: Een leuk uitje voor het hele gezin, vrienden of teamuitje!

Kortom: Het VR-gamen bij Zero Latency Rotterdam is zeer aan te raden! Dankzij alle gaming gear (rugzak, wapen, koptelefoon, VR-bril) begint het al meteen spannend. Wanneer je in de hal staat en alle gear op hebt gezet stap je meteen de VR-wereld binnen en heb je geen besef meer van je “echte” omgeving. Je zit middenin het spel en dankzij de communicatie met je andere teamgenoten is het ook nog eens super gezellig om te doen! De games zien er prachtig uit en omdat je tussendoor moet lopen en bewegen is het een lekker actief uitje. Als je met meer dan 8 personen bent is dat ook geen probleem, omdat het ook super leuk is om naar het andere team te kijken. Dankzij een uitkijkpost kan je de spelers van bovenaf zien gamen en daarnaast kan je op schermen zien wat zij doen. Even wat drinken als pauze bij de bar is natuurlijk ook niet verkeerd!

De prijzen voor het VR-gamen beginnen vanaf 25 euro (afhankelijk van het aantal spelers). Daarnaast kan je ook meerdere VR ervaringen achter elkaar boeken voor een verminderd tarief. Dit uitje is dan ook wat mij betreft zeer geschikt om cadeau te geven voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag. 😊

Teamuitjes-tip: VR-gamen bij Zero Latency Rotterdam! – TechGirl (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 5367

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.